خبرآنلاین

عقب‌نشینی نرخ بهره بین بانکی به این عدد/ عطش بانک‌ها برای پول تمامی ندارد

عقب‌نشینی نرخ بهره بین بانکی به این عدد/ عطش بانک‌ها برای پول تمامی ندارد

در هفته‌ای که نرخ بهره بین بانکی با افتی اندک مواجه شد، میزان استقراض بانک‌ها از بانک مرکزی در بازار شبانه ، بار دیگر رکوردشکنی کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بانک مرکزی که طبق روال همیشگی خود، هر هفته با انتشار گزارشی نرخ‌های بهره بازار پول را به‌روزرسانی می‌کند، به‌تازگی آمار و ارقام مربوط به دو مورد از مهم‌ترین نرخ‌های بهره این بازار، یعنی نرخ بهره بین بانکی و همچنین نرخ ریپو در هفت روز منتهی به نهم اسفند را نیز منتشر کرد.

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

داده‌های منتشر شده توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ بهره بین بانکی همچنان به روند نوسانی خود ادامه داده و پس از رشدی قابل توجه در هفته قبل، این هفته افتی اندک را تجربه کرده است. البته این افت در حالی رخ داد که بانک مرکزی، نه تنها رکوردی جدید در مداخله در بازار بین بانکی ثبت کرد، بلکه تزریق پول در بازار باز را نیز در سقف خود نگه داشت.

از سوی دیگر اما نرخ عملیات ریپو بانک مرکزی در بازار باز یا همان نرخ توافق بازخرید، این هفته تغییری نکرد به ثبات خود در نقطه 23 درصدی از ابتدای سال ادامه دهد.

افت اندک نرخ بهره بین بانکی

بر اساس جدیدترین آمار بانک مرکزی از وضعیت نرخ بهره بین بانکی، این نرخ در هفته جاری 0.02 واحد درصد عقب‌نشینی کرده است. به این ترتیب، میانگین موزون نرخ بهره بین بانکی نخستین هفته اسفند ماه را در سطح 23.58 درصدی به پایان رسانده است.

عقب‌نشینی نرخ بهره بین بانکی به این عدد/ عطش بانک‌ها برای پول تمامی ندارد

رکوردی جدید در بازار شبانه

این افت در نرخ بهره بازار شبانه در حالی رخ داد که بانک مرکزی برای ششمین هفته متوالی، میزان مداخله خود در این بازار را بالا برد. طوری که این هفته، سه بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی، بخشی از منابع موردنیاز خود را از این طریق و با استقراض از بانک مرکزی تامین کردند و بانک مرکزی بیش از 86.4 هزار میلیارد تومان به آنها وام داد.

تجارت نیوز نوشت: این رقم نه تنها در مقایسه با هفته پیش حدود 17 هزار میلیارد تومان افزایش یافت، بلکه رکورد جدیدی در میزان مداخله بانک مرکزی در بازار بین بانکی به حساب می‌آید که از ابتدای اردیبهشت ماه امسال به این سو بی‌سابقه بوده است.

لازم به ذکر است که در همین هفته، حدود 78 هزار میلیارد تومان از منابع وام‌داده شده از طریق کانال بازار بین بانکی تسویه شد و این مبلغ به منابع بانک مرکزی بازگشت.

بازار بین بانکی چگونه کار می‌کند؟

در بسیاری از مواقع، بانک‌ها طی فعالیت‌های روزانه خود با کسری منابع نقدینگی مواجه می‌شوند. در چنینی شرایطی، بانک‌ها می‌توانند با استفاده از سازوکار بازار بین بانکی و وام گرفتن از بانک‌های دیگر، کسری وجوه خود را برطرف کنند.

البته در برخی شرایط، بانک مرکزی نیز به عنوان وام‌دهنده در بازار بین بانکی مداخله کرده و با تامین منابع موردنیاز بانک‌ها، سیاست‌های پولی خود را اعمال می‌کند.

لازم به ذکر است که بانک‌های مقروض مکلفند که مبلغ وام‌گرفته شده را در سررسیدی از پیش تعیین شده که عمدتا یک روزه است و با نرخ بهره‌ای از قبل مشخص شده که همان نرخ بهره بین بانکی است، به بانک وام‌دهنده پس بدهند.

223223