اقتصاد آنلاین

مجازات زندان برای عامل هتک حرمت قرآن در روسیه

مجازات زندان برای عامل هتک حرمت قرآن در روسیه

دادگاهی در گروزنی مرکز جمهوری چچن روسیه، نیکیتا ژوراول شهروند روس را به اتهام هتک حرمت به قرآن کریم در نزدیکی مسجدی در ولگوگراد به دستور سرویس های ویژه اوکراین به سه سال و نیم زندان محکوم کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، روسلان دندایف قاضی این دادگاه، این حکم قضایی را روز سه‌شنبه اعلام کرد. خبرگزاری تاس نوشت: متهم به جرم خود اعتراف کرد و حکم را مستحق خواند. با این حال، وکیل مدافع وی قصد دارد به تصمیم دادگاه اعتراض کند.

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

ژوراول همچنین از اقدام خود در سوزاندن قرآن عذرخواهی کرد و گفت:‌ من از مسلمانان عذرخواهی می کنم که با کاری که انجام دادم، احساسات آنها را جریحه دار کردم.

وی ماه می ۲۰۲۳ (اردیبهشت ۱۴۰۲) در ولگوگراد به دلیل سوزاندن قرآن در مقابل یک مسجد بازداشت شد.

عامل هتاک به قرآن کریم در ولگوگراد، اقدام هتاکانه خود را در ویدئویی ضبط کرد که برای نخستین بار در یک وب سایت تحت کنترل مرکز اطلاعات و عملیات روانی نیروهای مسلح اوکراین منتشر شد. به نوشته خبرگزاری روسی تاس،‌ او در بازجویی، اعتراف کرد که این کار را برای پول به دستور سرویس های ویژه اوکراین انجام داده است. پرونده او برای تحقیق به جمهوری مسلمان‌نشین چچن منتقل شد. سپس او را به بازداشتگاه گروزنی مرکز این جمهوری منتقل کردند.

بنا بر این گزارش، وی در دو ماده از قانون کیفری فدراسیون روسیه متهم شد: توهین به احساسات مؤمنان، ارتکابی در مکان هایی که برای عبادت و مراسم مذهبی در نظر گرفته شده است و توطئه با انگیزه ایجاد نفرت مذهبی. کنستانتین چویچنکو وزیر دادگستری روسیه اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ گفت که فرستادن ژوراول برای گذراندن دوران محکومیت در چچن به عنوان منطقه‌ای با جمعیت غالب مسلمان صحیح می‌داند، زیرا این امر احترام به دین و احساسات مذهبی مؤمنان را ارتقا می‌دهد. هتک حرمت قرآن کریم توسط این شهروند روس به خشم عمومی در چچن روسیه منجر و تظاهرات هزاران نفری در گروزنی برگزار شد و رمضان قدیروف رئیس این جمهوری، این اقدام را محکوم کرد. در ویدئویی از بازجویی که توسط سرویس اطلاعات خارجی روسیه منتشر شده است، ژوراول گفته است که او قرآن را به منظور تحریک نفرت "میان مسیحیان و مسلمانان" به دستور سرویس امنیتی اوکراین با گرفتن پاداش ۱۰ هزار روبلی سوزاند اما به عواقب آن فکر نکرد. ژوراول پس از بازداشت از آدام پسر رمضان قدیروف که در آن زمان ۱۵ ساله بود به خاطر اینکه وی را مورد ضرب و شتم قرار داده است، شکایت کرد. رئیس‌جمهوری چچن در شهریورماه ۱۴۰۲ گفت: پسرم، ژوراول را کتک زده است و عمل او را درست می‌دانم. قدیروف بعداً گفت که پسرش "این را افتخار می داند" که مجازات شود.