خبرگزاری فارس

ذاکر: ۷۵۰ مسجد تهران پایگاه قرآنی شده‌اند/ مطالبه رهبری هنوز محقق نشده است

ذاکر: ۷۵۰ مسجد تهران پایگاه قرآنی شده‌اند/ مطالبه رهبری هنوز محقق نشده است

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران با اشاره به مطالبه سال قبل مقام معظم رهبری برای تبدیل شدن مساجد به پایگاه‌های قرآنی گفت: در بیش از ۷۵۰ مسجد استان تهران هم‌اکنون پایگاه‌های قرآنی راه‌اندازی شده است.

حجت‌الاسلام حجت‌الله ذاکر معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس به مناسبت فرارسیدن سالروز مطالبه مقام معظم رهبری برای تبدیل شدن مساجد کشور به پایگاه‌های قرآنی اظهارداشت: مقام معظم رهبری سال قبل در نخستین روز از ماه رمضان و در محفل انس با قرآنی که برپا کرده بودند، فرمودند هر مسجد یک پایگاه قرآنی باشد. مقصود ایشان این است که بستر آموزش، فراگیری، یادگیری، محافل قرآنی، کرسی‌های تلاوت و حفظ قرآن مسجد است. یعنی هرگونه فعالیت قرآنی که بخواهد صورت گیرد باید در بستر مسجد انجام شود.

کدام مساجد می‌توانند پایگاه قرآنی شوند؟

google-play
برای دسترسی سریع به اخبار برنامه "اخبارمن" را نصب کنید.

وی با اشاره به اینکه مساجدی می‌توانند تبدیل به پایگاه قرآنی شوند که در آن مساجد ظرفیت، امکانات و تجهیزات اولیه این مسئله وجود داشته باشد، گفت: یعنی در آن مسجد قشر جوان و نوجوان حضور داشته باشند، اساتید قرآنی، قاریان قرآن و معلمان قرآن حضور داشته و شناسایی شوند و البته خود امام جماعت یک چهره قرآنی باشد و مسجدی باشد که علاقه‌مندان به مباحث قرآنی به آن اقبال دارند.

ذاکر: ۷۵۰ مسجد تهران پایگاه قرآنی شده‌اند/ مطالبه رهبری هنوز محقق نشده است

۷۵۰ مسجد تهران پایگاه قرآنی شده‌اند

ذاکر با بیان اینکه از همان زمان که مقام معظم رهبری فرمودند مساجد پایگاه قرآن شوند کارهای مقدماتی آغاز شد و پایش جامعی صورت گرفت و در نهایت شیوه نامه‌ای تنظیم و به مساجد ارسال شد گفت: در بیش از ۷۵۰ مسجد استان تهران هم‌اکنون پایگاه‌های قرآنی راه‌اندازی شده است که رویکرد آن‌ها فعالیت‌های مختلف و متنوع در زمینه آموزش روخوانی و روانخوانی،‌ برپایی ‌کرسی تلاوت، جلسات تدبر در قرآن، پرداختن به تفسیر قرآن و آموزش حفظ است.

مطالبه رهبر انقلاب هنوز کاملاً محقق نشده است

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران با اشاره به اینکه برای تحقق این مطالبه مقام معظم رهبری تلاش جدی کردیم و با دستگاه‌های دیگر نیز هم‌افزایی کردیم اما هنوز به طور کامل این مطالبه محقق نشده است، تصریح کرد: ما به اندازه وسعمان این کار را پیگیری کردیم و در کنار این موضوع، موضوعات متعدد دیگری هم هست که باید به آن پرداخته شود. این موضوع در شورای محلات و نواحی که مرکز رسیدگی به امور مساجد دارد پیگیری شده است. به مساجد سرکشی و به فعال‌سازی این پایگاه‌ها توصیه می‌شود.

شیوه‌نامه مسجد پایگاه قرآن ابلاغ شده است

وی گفت: ما شیوه نامه مسجد پایگاه قرآن را تدوین، ابعاد مختلف فعالیت قرآنی را تشریح و راهکارهایی را ارائه کردیم. همچنین ایده‌هایی را در اختیار مساجد قرار می‌دهیم و با ساخت مستند از فعالیت‌ها الگونمایی می‌کنیم تا مساجد از فعالیت‌های همدیگر مطلع باشند. همچنین جلسات هم‌اندیشی را برای مساجدی که در حوزه قرآنی فعالیت می‌کنند برگزار می‌کنیم. این جلسات به صورت کارگاهی برگزار و در آنها تجارب مساجد با هم تبادل می‌شود. با تبادل تجربیات و استفاده از نظرات خلاق و بدیع این اتفاق مبارک رقم می‌خورد که مساجد از تجارب هم بهره‌مند شوند.

مسابقات قرآن بین مساجد هنوز فراگیر نشده است

ذاکر در پاسخ به این سوال که یکی از مطالبات مقام معظم رهبری از مساجد راه‌اندازی مسابقات قرآنی بین خودشان و حضور در مجالس یکدیگر بود، آیا به این نقطه رسیده‌ایم گفت: آموزش‌های خوبی در مساجد راه افتاده است و از سوی دیگر مسابقات هم تاحدودی برگزار شده است اما همه این اتفاقات فراگیر نشده است.

برپایی محافل ویژه انس با قرآن در ۱۰۰ مسجد تهران

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران در پایان با اشاره به برنامه‌های ماه رمضان مساجد استان تهران خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان جلسات جمع‌خوانی جزءهای روزانه، برپایی محافل ویژه انس با قرآن در ۱۰۰ مسجد و برگزاری جلسات تفسیر روزانه قرآن در دستور کار است.

پایان پیام/